Misshandlades och rånades på sin bil

1 av 2
NYHETER

Lars försökte byta försäkringsuppgifter efter en lätt krock.

Då blev han brutalt misshandlad och rånad på sin bil. 


– Jag försökte bara ställa allt till rätta, och så slutar det på det här sättet. Det känns så orättvist, säger han.

Tidigt på morgonen den nittonde januari kom Lars körande vid korsningen Spånga kyrkväg och Duvbovägen i Spånga. På något sätt inträffade en lätt påkörning mellan hans bil och en röd Saab. Båda bilarna körde kort därefter in på Statoil Bromsten för att reda ut händelsen.

Trodde de skulle byta försäkringsuppgifter

Men inne på Statoils parkering tog situationen snabbt en oväntad vändning. Fem män hoppade ut ur den röda Saaben och gav sig på Lars.

– Lars gör som alla gör. Han åker in för att byta försäkringsuppgifter. Då blir han brutalt nerslagen. Han misshandlas och rånas på sin bil, han blir totalt förnedrad av rånarna, säger Stephan Kiernam som är chef på polisens ungdomssektion i Västerort.

Lars fick ta emot många slag och sparkar från männen. Han sparkades så illa i bakhuvudet att han fick stora blodutgjutelser. Till slut gav sig männen av i hans vita Volkswagen som senare under dagen hittades i Rinkeby.

Nu behöver polisen hjälp

Nu vänder sig polisen till allmänheten och vill med hjälp av Brottscentralen få in så många tips och iakttagelser som möjligt.

– Vi letar efter fem män i åldrarna sexton till tjugo år. Vi vill också veta vem som kör den här röda Saaben med registreringsnummer PGU 318. Personen bilen är registrerad på är inte misstänkt för något brott och finns inte heller i Sverige, säger Stephan Kiernam.

Idag har Lars repat sig efter misshandeln men har många obehagliga minnen kvar och hoppas nu att allmänhetens tips ska kunna få fast förövarna.


– Jag vill att man ska få tag i de som gjort det här. Också för att det inte ska hända någon annan.

ARTIKELN HANDLAR OM