Barn tvingades sälja sex inför Super Bowl

1 av 2 | Foto: AP
Kathleen Friess, vid åklagarmyndigheten i New Jersey, föreläser för hotell- och nattklubbsanställda om trafficking och prostitution inför Super Bowl.
NYHETER

FBI slog till under Super Bowl – och spräckte en stor prostitutionshärva.

Flera barn hade tvingats sälja sex inför stormatchen.

45 personer har gripits.

Den amerikanska federala polisen, FBI, hade haft ögonen på traffickingligan i två veckor. Innan Super Bowl-finalen i söndags var omkring 3 000 agenter ute och letade efter misstänkta offer och hallickar.

Under tisdagen meddelade FBI att man lyckats gripa 45 personer, de flesta runt New York och New Jersey.

Barn mellan 13 och 17 år

Samtidigt räddade man 50 kvinnor som tvingats till prostitution. 16 av dem var barn mellan 13 och 17 år och flera av dem hade rapporterats saknade av sina föräldrar, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt FBI hade många av kvinnorna tvingats resa till New York och New Jersey under Super Bowl-finalen just för att sälja sex.

– FBI fortsätter arbetet med att rädda offer och ställa de som utnyttjar barn för ekonomisk vinning till svars, säger FBI-agenten Aaron Ford, som ledde insatsen, enligt nyhetsbyrån AP.

Stora idrottsevenemang kantas ofta av prostitutionsskandaler. Enligt FBI är det tyvärr ett bra tillfälle för människohandlare.

Fotbollsfester och prostituerade

Lori Cohen, chef på Sanctuary for Families, som hjälper traffickingoffer, är av samma åsikt. Under Super Bowl träffade hon flera som tvingats kvinnor sälja sex.

– Många män anordnade fotbollsfester, drack och beställde prostituerade, säger hon till Reuters.

FBI tog hjälp av sjukvårdsanställda, folk som arbetar på flygplatser och många andra för att lyckas med att spräcka ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM