Doktor toalett kan bli din egen läkare 2030

NYHETER

Förebygga sjukdomar med hjälp av din egen toalett och få hälsotips av din badrumsspegel?

Det kan bli verklighet inom 20 år, enligt en rapport från den brittiska organisationen Forum of the Future.

Ständiga läkarbesök kan vara ett minne blott 2030. I stället kan badrumsattiraljer i hemmet agera doktor och mäta dina viktiga hälsovärden.

Det förutspår den icke-vinstdrivande organisationen Forum of the Future i en konsumentrapport.

Intelligent toalett

De dagliga toalettbesöken ska med hjälp av en ny "intelligent toalett" i framtiden kunna bli till rena hälsokontroller och mäta allt från vikt och blodvärde till BMI och blodsockernivåer.

Allting samlas upp i en särskild behållare i toaletten och sänds sedan vidare via wifi till din dator. Där analyseras resultaten tillsammans med ditt egna DNA-mönster och medicinska historia. För att sedan tydligt presenteras genom olika grafer på dataskärmen.

Kan hjälpa dig att skaffa barn

Funktionerna slutar inte där. Den intelligenta toaletten ska även hjälpa kvinnor att hålla koll på sin menstruationscykel och påminna diabetiker om när det är dags att ta sitt insulin. 

Dessutom ska toaletten informera om när chansen att bli gravid är som störst.

Spegel som visar insidan

Den egna badrumsspegeln ska med hjälp av varje människas egna unika genetiska historia och de hemtagna proverna ge hälsotips för hela kroppen.

Rapporten har tagits fram med hjälp av konsumentundersökningar från de 60 senaste åren och försöker förutse hur ett brittiskt hem kan komma att se ut år 2030.

ARTIKELN HANDLAR OM