Norsk polis letar efter svenskar

Utförde smash and grab-kupp mot exklusiv väskbutik

NYHETER

Norsk polis efterlyser svenskar för stort ”smash and grab-rån” mot exklusiv butik.

– Vi letar efter tre män som troligtvis är från Sverige, säger Einar Kroglund på polisen i Oslo.

Norsk polis vänder sig nu till Brottscentralen för att få hjälp att lösa ett fall. Det var tidigt på morgonen den 21 januari som tre män rammade dörren till den exklusiva väskbutiken Bottega Veneta på Prinsens Gate 21 i Oslo.

Fick med sig saker för hundratusentals kronor

Rånarna fick på kort tid med sig väskor, smycken och klockor av stora värden. Bilen som användes för att forcera dörren var en svart Audi RS6, som till en början hade tyska registreringsskyltar med nummer HHIB 1028. De tyska skyltarna rapporterades stulna i Stockholm i december förra året.

Fångades på film

Rånarna fångades av övervakningskameror och det finns både rörligt material och bilder. Polisen i Norge hoppas nu på att någon i Sverige ska känna igen männen på bilderna.

– Om man känner igen någon av de här personerna eller vet något om händelsen vill vi gärna att man kontaktar oss, eller svensk polis. Man kan ange ärendenummer 12828618, säger Einar Kroglund.

Letar också efter en Volvo S60

Efter rånet körde männen i full fart mot Sverige och ska ha passerat gränsen vid fem på morgonen. Den svarta Audin kunde senare ses i Sverige med det svenska registreringsnumret MSG 597.
Man är också intresserad av tips om en silverfärgad Volvo S60 som synts i närheten av butiken i Oslo vid råntillfället.

Vet du något om händelsen? Kontakta polisen i Oslo på nummer +47 22 70 53 28 eller ring polisen i Sverige på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM