En död i brittiska ovädrets spår

1 av 11 | Foto: Tim Ireland/AFP
Premiärminister David Cameron inspekterar Goodings Farm in Fordgate, Somerset.
NYHETER

Hårda stormvindar fortsätter att piska Storbritannien med livsfarliga översvämningar som resultat.

En sjuårig pojke har dog när hans föräldrar försökte tömma hans hem på vatten.

– Det är bibliskt, säger premiärministern David Cameron som besökt de drabbade områdena.

Kraftiga stormstyrkor väntas fortsätta slå mot södra Storbritannien under helgen.

Ovädret har hittills lett till omfattande översvämningar.

I Chertsey omkom en sjuårig pojke av vad som tros vara kolmonoxidförgiftning i samband med att hans föräldrar försökte tömma familjens hus på vatten med hjälp av industripumpar, rapporterar brittiska The Telegraph.

Innebär fara för liv

Inledningsvis misstänkte myndigheterna att pojken drabbats av en vattenburen smitta och hela 17 personer - varav vissa hade diarré och feber - fördes till sjukhus av säkerhetsskäl.

Enligt BBC varnar brittisk miljöförvaltning för en överhängande risk för ytterligare översvämningar i helgen, särskilt i Devon och Cornwall. Totalt har myndigheterna utfärdat över 500 varningslarm för översvämning i landet och i två samhällen är vattenmängderna så omfattande att de anses utgöra en "fara för liv".

Samtidigt väntas kraftiga vindar och våghöjder på upp till 14 meter utanför kusten. Enligt Daily Mail väntas ovädret bli minst lika kraftigt som den storm som orsakade vidsträckt förödelse tidigare i veckan i de södra delarna av Storbritannien.

"Folk har det svårt"

Landets premiärminister reste under lördagen i helikopter till det översvämningsdrabbade Somerset där ett 80-tal hem har evakuerats. Under besöket lovade han att göra "allt han kan" för att hjälpa de utsatta områdena men varnade också för att det kommer att ta tid. Han beskrev scenerna i de drabbade områdena som "bibliska".

– Omfattningen är enorm när man tänker på hur stora områden som är under vatten.

– Det är uppenbart att folk här har haft en mycket svår period och kommer att fortsätta ha det framöver och det är därför vi måste gör allt vi kan för att hjälpa.

ARTIKELN HANDLAR OM