Gudryn Schyman blev FI:s toppkandidat

Foto: JONAS BILBERG
Gudrun Schyman (FI)
NYHETER

Gudryn Schyman ska toppa Feministiskt Initiativs lista inför riksdagsvalet i höst.

Hon följs av talespersonen Sissela Nordling.

Listan inför EU-valet i maj toppas av Soraya Post.

Den senaste tiden har Feministiskt Initiativ haft en hög tillströmning av nya medlemmar då den feministiska debatten var het. Partiets självförtroende har nu stärkts när man tar sikte på både valet till EU-parlamentet i maj och riksdagsvalet i september.

Veteran i topp

I dag presenterade FI sina listor inför de olika valen. Det skedde i ABF-huset i Stockholm, där partiet har valkonferens i helgen.

Riksdagslistan toppas av den feministiska veteranen och den f.d. V-ledaren Gudrun Schyman, som är en av FI:s talespersonen. Hon följs av Sissela Nordling Blanco, även hon talesperson. På tredje plats placerades Victoria Kawesa fram.

Soraya Post i topp

Högst upp på EU-listan finns Soraya Post, som arbetat mycket med romers rättigheter i Sverige och Europa. På plats två röstades Margaret Gärding fram och talespersonen Stina Svensson hamnade trea.

I riksdagsvalet 2010 fick FI bara 0,40 procent av rösterna. Däremot nådde man en stor framgång i kommunalvalet i Simrishamn där man blev tredje största parti. I valet till EU-parlamentet 2009 fick man 2,22 procent.

ARTIKELN HANDLAR OM