Här slår tjuvarna till mot lyxbutiken

1 av 4
NYHETER

Tjuvarna slog till mot lyxbutiken Louis Vuitton på söndagsmorgonen.

Vittnesbilder visar rånarna inne i butiken.

– De försvann åt Djurgårdshållet, uppger ett vittne till Aftonbladet.

Tjuvarna körde en hjullastare rakt in i butikens skyltfönster på Birger Jarlsgatan. Därefter plockade fyra till fem personer ett större antal väskor från butiken.

Ett vittne lyckades fånga rånarna på bild mitt under kuppen.

På fyra bilder, tagna mellan 06.59 och 07.00, ses hur hjullastaren står utanför butiken, vars fönster är trasigt. På trottoaren står också en bil med öppen bagagelucka.

På en bild ses två av tjuvarna på väg ut från butiken.

– De lämnade platsen via Strandvägen åt Djurgårdshållet, uppger vittnen som tog bilderna.

Liknar stölden i Oslo

Vid Norrmalmspolisen hade man sent på söndagskvällen fortfarande inte gripit något för händelsen.

– Det har inte skett någon utveckling och ingen är gripen. Det ligger på grova brott nu, säger stationsbefälet vid Norrmalmspolisen.

Tidigare i veckan råkade en annan exklusiv butik i Oslo ut för ett inbrott där tjuvar försvann med väskor, smycken och klockor till stora värden. Norsk polis jagar tre män som de tror är från Sverige.

Vid polisen på Norrmalm vill man inte dra någon direkt koppling mellan de två stölderna.

– Den här typen av händelser har skett så lång tid som jag jobbat, i 14 år. Det är inget som bara sker just nu, säger stationsbefälet.

”De är iskalla”

Vid polisen tycker man att tiden för stölden är intressant.

– Att man genomför det här just på söndagsmorgonen, under en polisavlösning. Under lördagsnatten är det ju fullt med poliser, men fram på morgonen är det mycket lugnare och då är även vi där med färre personer.

– Det är mindre vittnen ute vid tidpunkten. Tjuvarna är iskalla ändå, det här är mitt i stan. De skyr inga medel, säger stationsbefälet vid Norrmalmspolisen.

ARTIKELN HANDLAR OM