"Angry Birds"-stöt mot tuppfäktning

1 av 3
NYHETER

Polisen i New York har sprängt en tuppfäktningsliga.

Nio personer greps och 3 000 fåglar har tagits om hand, skriver NBC News.

Det rekordstora tillslaget är frukten av ”Operation Angry Birds”, som polisen kallar insatsen.

Det var i söndags som polisen i New York slog till mot tuppfäktnings-ringen. Man slog bland annat till mot en gömd arena i Brooklyn och en uppfödningsfarm utanför staden, enligt myndigheter.

Totalt tog polisen in 70 personer för förhör, 9 av dem greps senare. Tillslaget är det största som gjorts mot tuppfäktning i delstatens historia.

– Tuppfäktning är en grym, utnyttjande och barbarisk verksamhet som torterar djuren, sätter allmänheten i fara och är känd för att ha kopplingar till annan kriminell verksamhet, säger delstatsåklagaren Eric Schneiderman.

Trippelräd under helgen

Totalt genomfördes tre räder under natten mellan lördag och söndag.

De slog till mot ett blodigt tuppfäktningsevenemang i Queens och tog hand om 65 fåglar och 70 personer. Både åskådare och personer som hade hand om vadslagning plockades in av polisen.

Samtidigt grep utredare en 74-årig djuraffärsägare. I affären hölls tuppar metallburar och de uppvisade spår av att ha blivit uppfödda, tränade och modifierade för att slåss.

Det tredje tillslaget skedde mot en bondgård i Plattekill, New York, där så många som 3 000 fåglar togs om hand. Gårdens ägare och ytterligare en person greps.

ARTIKELN HANDLAR OM