Hängde rånbytet på tork – nu åtalas de

1 av 3 | Foto: POLISEN
NYHETER

När de tre männen greps efter värdetransportrånet möttes polisen av en ovanlig syn.

I lägenheten hängde rånbytet på tork.

– Det är väldigt mycket som är lustigt i det här ärendet, säger kriminalinspektören Ingemar Larsson.

Nu har åtal väckts mot de tre misstänkta männen.

Det var i september som tre maskerade män slog till mot en värdetransport i Rotebro. Senare samma dag kunde polisen gripa tre män i en lägenhet. Där hängde också rånbytet på tork – efter att de misstänkta försökt tvätta bort färgen från dem.

– De satt och skrubbade pengarna och hängde upp på tork. Pengarna hängde på tork på en lina, ungefär som i Kalle Anka, sa en polisman till Aftonbladet då.

Nekar till brott

Men det var inte den enda tabben de misstänkta rånarna gjorde: De använde en röd cabriolet som flyktbil vilket drog uppmärksamhet till dem. Dessutom kunde deras andra flyktbil kopplas till lägenheten där gripandet sedan skedde. Under flykten korsade de även ett tågspår och höll i och med det på att bli påkörda av tåget.

Nu har åtal väckts mot de tre männen som alla nekar till brott.

Hittat hela summan

Kriminalinspektören Ingemar Larsson som har lett utredningen från polisens sida säger att det är ovanligt att det anträffas pengar i samband med gripanden.

– I det här fallet har vi hittat nästan hela summan. 6 000 kronor fanns vid spårområdet och resten i lägenheten. Totalt saknas bara bara 252 kronor, säger han.

”Bra bevisning”

Ingen av de misstänkta har under förundersökningen gett någon förklaring till varför de befann sig i lägenheten.

Åklagaren har istället byggt fallet på vittnesuppgifter och teknisk bevisning som binder de tre männen till brottet.

– Jag tycker ändå att jag har en bra bevisning. Sen kan det ju se bra ut på pappret och bli på ett annat sätt. Det kan också bli så att de kommer att lämna någon förklaring under förhandlingarna, säger åklagaren Jenny H Karlsson.

Rättegången börjar på fredag och pågår i tre dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM