Han åtalas för dubbelmordet

Två personer slogs ihjäl i Ljungsbro – nu åtalas en 34-årig man

1 av 2
NYHETER

Den 34-årige mannen misstänks ha mördat två personer i Ljungbro förra året.

I dag åtalas han vid Linköpings tingsrätt.

”Förundersökningen är avslutad och vi anser att utredningen ger tillräckligt underlag för åtal", uppger kammaråklagare Kajsa Malmström.

Det var i början av november förra året som en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna dödades. Dubbelmordet inträffade i Ljungsbro utanför Linköping efter att den 34-årige mannen brutit sig in i en källare. Med sig hade mannen två pojkar som han bundit med silvertejp.

De boende i villan lyckades efter handgemäng frita en av pojkarna, den andre släpade 34-åringen med sig ut på gatan igen.

Efter att ha slagit ihjäl pojken med ett järnrör hamnade han i bråk med ett par, som bor två hus ifrån villakällaren där han först brutit sig in.

I bråket dödades den 57-åriga kvinnan.

Kan dömas till fängelse

Mannen kunde gripas strax efter att polis larmats till platsen. Gripandet skedde en bit från brottsplatsen sedan en hundpatrull fått upp ett spår.

Han häktades sedermera, på sannolika skäl misstänkt för morden.

Enligt en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-utredning, led den misstänkte med största sannolikhet av en allvarlig psykisk störning när brottet begicks.

Men enligt Rättsmedicinalverket gör han inte det längre. Det innebär att han kan dömas till fängelse.

Var påverkad av MDPV

Mannen har även erkänt att han dödat kvinnan och pojken. Han har även uppgett att han den aktuella dagen ska ha varit påverkad av ”kannibaldrogen” MDPV och att han därför inte har något minne av det som hände under kvällen.

Han ska bara ha fragmentariska minnesbilder från händelsen.

34-åringens advokat, Thomas Bodström, uppgav i samband mer erkännandet att mannen först inte kommit ihåg vad som har hänt, men att han senare förstått att han begått morden.

– Han erkänner nu. Han förstår att det är han som har gjort de här brotten och mår så klart jättedåligt, sa Bodström till Aftonbladet.

I dag kommer åtalet mot mannen.

Han misstänks för mord, försök till mord, olaga frihetsberövande, grovt hemfridsbrott och misshandel.

ARTIKELN HANDLAR OM