Övernattningen på Ica Maxi var ett vad

NYHETER

På tisdagsmorgonen hittades fyra tonårsflickor inne på Ica Maxi där de tros ha övernattat.

Påhittet var inspirerat av ett Youtubeklipp där två killar tillbringar natten bland toarullar på Coop.

– Det var en vadslagning om 500 kronor, säger Nina Heiden vid polisen i Göteborg.

Fyra flickor hittades vid sextiden på tisdagsmorgonen i en Ica Maxi-butik i Torslanda i Göteborg, där de tros ha tillbringat natten. De fyra flickorna ska vara mellan 14 och 16 år gamla och enligt Göteborgspolisen handlar det om ett vad.

– Det är en vadslagning, inte dem sinsemellan utan med någon annan part, gällande att vara kvar på Ica Maxi under natten, säger Nina Heiden till Aftonbladet.

Likt sketch på Youtube

Tjejerna ska ha gömt sig bland toapappersrullarna i butiken – ett påhitt som känns igen från sketchgruppen Random making movies Youtubeklipp "Övernatta på Coop".

– De har sett en grej på Youtube och så blev det vadslagning om att göra det här och de gick in och gömde sig bland toarullarna, säger Christer Melvinsson, närpolis i Torslanda till GP.

Gruppens Youtubekanal är mycket populär och har nästan 150 000 prenumeranter. Filmen "Övernatta på Coop" har i nuläget visats över 185 000 gånger.

Anmälan om olaga intrång

Gruppen som står bakom filmen har själva skrivit på sin Facebooksida att de inte uppmanar någon att göra det som de själva gör i sina filmer.

Tjejerna ska inte ha tagit någonting, och har antagligen hållit sig så stilla under natten att rörelsedetektorerna i butiken inte känt av dem.

Föräldrarna hämtade sina döttrar under morgonen och en anmälan om olaga intrång har gjorts.

ARTIKELN HANDLAR OM