Hollande solo under USA-besök

... men det var Michelles klänning som stal showen

1 av 7 | Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS
Det stora samtalsämnet efteråt var den blåa klänningen som USA:s första dam hade på sig.
NYHETER

Efter uppbrottet med sin sambo anlände Frankrikes president François Hollande ensam till statsbesöket i USA.

Men hedersgästen fick inte all uppmärksamhet på tisdagskvällens bankett.

Snackisen: Michelle Obamas klänning.

Frankrikes president François Hollande är på statsbesök i USA för att bland annat prata om Iran, Syrien, Nordafrika och handelsfrågor med president Barack Obama, skriver TT-AFP.

Lovordade Frankrike

Under tisdagen välkomnades Hollande på Vita husets gräsmatta samtidigt som Obama lovordade Frankrike som en föredömlig allierad.

– Likt generationer före oss, har vi nu uppgiften att inte bara värna en varaktig allians utan att modernisera den för vår tid, sa Obama, enligt TT-AFP.

På kvällen hölls en bankett till Hollandes ära och 350 personer, bland annat kändisar, politiker och affärsmän, var inbjudna till Vita huset.

Men Hollande som kom ensam efter uppbrottet med Frankrikes tidigare första dam, Valerie Trierweiler, och därför placerades mellan makarna Barack och Michelle Obama, fick inte allt fokus.

”Fransk i designen”

I stället stals rampljuset av Michelle Obama.

Amerikanska medier har skrivit spaltmeter om klänningen som USA:s första dam hade på sig och hyllat den.

Michelle Obama, som uppmärksammats för sin oklanderliga stil, bar en klänning av venezuelansk-amerikanska designern Carolina Herrera, skriver AP.

Susan Swimmer, författare till boken "Michelle Obama: First Lady och Fashion and Style" menar att klänningen, med en svart överdel utsmyckad med spets och sammet och en blå kjol, är väldigt "fransk i designen".

AP påpekar också att kjolens blå färg är gemensam i de båda ländernas flaggor.

ARTIKELN HANDLAR OM