Långt straff för mord på svenska

1 av 2 | Foto: Felipe Morales
"FÅR MAX 30 ÅR" 30-åringen dömdes till 35 års fängelse för mordet. Här lämnar han iförd handbojor domstolen under ett tidigare skede av rättegången.
NYHETER

Den 30-årige mannen tog sig in i svenskornas rum för att våldta dem.

Där högg han ihjäl en av dem med en kökskniv.

Nu har han dömts till 35 års fängelse.

Övervakningsbilderna från vandrarhemmet El Cid i Fuengirola, Spanien, visar hur mannen gick från dörr till dörr och försökte ta sig in i rummen.

Till slut lyckades han få upp dörren till rum 505. Där låg två svenska kvinnor i 18-årsåldern och sov.

Högg ihjäl med kökskniv

Den 30-årige mannen försökte våldta kvinnorna. I tumultet stack han ihjäl en av dem med en kökskniv. Väninnan knivskars på armarna och nära halsen. Men hon lyckades fly från gärningsmannen, sprang ut ur rummet och skrek på hjälp. Mannen övermannades av vandrarhemmets personal och gäster.

Bevisningen mot 30-åringen var stark. Övervakningsfilmer, vittnen och dna pekade ut honom som skyldig. Mannen dömdes till 35 års fängelse för mordet och mordförsöket i juni 2011. Domen avkunnades i en domstol i Málaga i går, skriver tidningen Diario Sur.

Den mördade kvinnan och hennes väninna ska ha anlänt till semesterorten Fuengirola bara tre dagar innan mordet för att fira studenten. Båda kom från en ort i Mellansverige.

ARTIKELN HANDLAR OM