Explosion på buss – turister dödade

Foto: STR
NYHETER

Minst fyra personar dödades när en buss exploderade på Sinaihalvön i Egypten.

13 personer skadades.

Bussen var på väg till Israel.

En buss med turister hade lämnat antika St Catherines kloster på södra delarna av Sinaihalvön i Egypten och var på väg till närliggande Israel när den vid gränsövergången Taba på söndagen av okänd anledning exploderade.

Spår av sprängmedel

13 personer ska ha skadats och fyra personer dött, uppger säkerhetsstyrkor till Reuters. Enligt nyhetsbyrån var samtliga av de skadade och tre av de omkomna sydkoreaner. Även den egyptiska chauffören ska ha omkommit.

I bussen satt 33 passagerare, enligt CNN.

Det är fortfarande på eftermiddagen oklart vad som orsakade bussexplosionen. Två säkerhetskällor uppger dock för Reuters att en sprängladdning planterats antingen i eller i närheten av bussen.

Ökat våld i Sinai

Bilder från statlig tv visar, enligt Reuters, att bussen efter attacken hade utblåsta fönster och ett upprivet tak.

Militanta islamister, främst Al Qaida, har den senaste tiden intensifierat sina attacker mot säkerhetsstyrkor i det stort sett laglösa Sinai sedan president Mohamed Mursi fall i juli, enligt Reuters.

Hundratals har hittills dödats och våldet har starkt skadat Egyptens turistnäring – en av landets stora ekonomiska stöttepelare. Turister har dock inte tidigare varit måltavla i området.

ARTIKELN HANDLAR OM