Satanistmördaren erkänner: Jag har dödat 22 personer

1 av 3
NYHETER

Satanistmördaren Miranda Barbour från Pennsylvania, USA, är redan åtalad för mord.

I en intervju från fängelset avslöjar hon nu uppgifter som får polisen att kippa efter andan.

– Jag har dödat 22 personer till. Ge mig en karta och jag kan visa var kropparna finns, säger hon.

Det var i fredags som Miranda Barbour gav den uppmärksammade intervjun till the Daily Item, en lokaltidning i Sunbury, Pennsylvania. Den 19-årige kvinnan berättade detaljerat om ytterligare 22 mord som hon ska ha begått under de senaste sex åren, i staterna Alaska, Texas, Norra Carolina och Carolina.

– När jag kom till 22 slutade jag räkna, säger hon.

Craigslist-mördaren

I amerikanska medier kallas Miranda Barbour för "Craigslist-mördaren". Craigslist är den amerikanska varianten av Blocket och det är via den sajten som Miranda Barbour ska ha tagit kontakt med sina offer.

I november förra året stämde hon träff med 42-årige Troy Laferrara. De kom i kontakt via Craigslist där Miranda Barbour erbjöd 42-åringen sex för hundra dollar.

Knivhöggs 22 gånger

De träffades på en parkeringsplats och körde sedan mot Sunbury. Väl i bilen slog Miranda Barbour till – tillsammans med sin make. Enligt polisen knivhögg Miranda Barbour 42-åringen 20 gånger i bröstet, samtidigt som maken ströp offret från baksätet med en kabel.

Miranda Barbour säger i intervjun att planen först inte var att mörda Troy Laferrara, men efter att 42-åringen sagt "fel saker" urartade situationen.

– Jag ljög och sa att jag var 16 till honom. Han sa att det var okej och att vi fortfarande kunde ha sex. Hade han sagt nej hade han inte behövt dött, säger Miranda Barbour och fortsätter:

– Jag ångrar ingenting. Jag har bara mördat onda människor som gjort elaka saker.

FBI har kopplats in

Enligt CNN tar den lokala polisen och myndigheterna de nya uppgifterna på stort allvar och en källa nära utredningen säger att "detta kan mycket väl stämma".

FBI har nu kopplats in och utredningar i de berörda staterna har påbörjats.

– Vi undersöker alla uppgifter vi har eftersom det är protokoll vid ett såndant här ärende, säger Steve Mazzeo, polischef i Sunbury, till CNN.

Växte upp i satanistsekt

Miranda Barbour säger att hon vid 13-års ålder blev introducerad till en satanistsekt i Alaska där hon tidigt fick i uppgift att mörda människor. Hennes första mord ska ha skett under hennes första år i sekten.

– Min ledare och jag sökte upp en man som var skyldig oss pengar. Ledaren sköt honom och sen gav han pistolen till mig. Jag ville egentligen inte skjuta, men han satte pistolen i mina händer och hjälpte till att trycka av. Efter det har jag bara fortsatt att döda, säger hon.

"Jag kommer döda igen"

Miranda Barbour och hennes make Elytte Barbour, 22, är sedan tidigare åtalade för mordet på Troy Laferrara i november förra året och utredningen kring Miranda Barbours nya erkännanden pågår. Enligt uppgifter till CNN är inget datum för en rättegång bestämt.

– Jag ångrar ingenting. Blir jag utsläppt så kommer jag mörda igen, avslutar Miranda Barbour intervjun med.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Miranda K. Barbour
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Elytte Barbour
ARTIKELN HANDLAR OM