”Barn tittade ut och skrek ’bomb,’bomb'”

1 av 3
NYHETER

Minst fyra personer har dödats och många har skadats i en explosion i Beiruts södra förorter.

Dådet är ett av många som riktats mot landets shiamuslimska befolkning.

Den jihadistiska gruppen Abdullah Azzam-brigaderna tar på sig skulden för dådet, som inträffade imorse.

Abdullah Azzam-brigaderna har band till al-Qaida och grundades av saudiern Salih al-Qaraawi 2009.

Den är en sunni-muslimsk militant terrorgrupp och finns i bland annat Egypten, Irak, Syrien, Jordanien, Gaza och Libanon.

Flera offer barn

Enligt brigaden är iranska kulturcentret i södra Beirut målet för de två attackerna. Hittills har fyra personer rapporterats döda och ett 70-tal vara skadade i attackerna, som genomfördes mitt i rusningstrafiken. Flera av offren uppges vara barn, skriver Reuters.

Enligt säkerhetstjänsten utlöstes explosionerna av två självmordsbombare, en i bil och den andra på motorcykel. Samma taktik användes vid dådet mot den iranska ambassaden i november förra året.

Fler attacker att vänta

Ett närliggande barnhem fick alla fönstren utblåsta och vittnen uppger att barn tittade ut mot gatan och skrek "bomb, bomb".

Området kontrolleras av den shia-muslimska organisationen Hizbollah som har mycket nära band till Iran och som kämpar sida vid sida med president al-Assad i inbördeskriget i Syrien.

Flera radikala sunni-muslimska grupper, som stöttar rebellerna i Syrien, har meddelat att de kommer att attackera mål i Libanon som är förknippade med Hizbollah.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM