18 års fängelse för knivmord

1 av 2 | Foto: DRAGO PRVULOVIC
Den 23-åriga kvinnan passade ett hus söder om Malmö när den misstänkte ex-pojkvännen plötsligt dök upp och högg henne till döds.
NYHETER

Mannen stod åtalad för att ha dödat sin före detta flickvän i somras.

I dag dömde Malmö tingsrätt 28-åringen till 18 års fängelse för mord. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt drygt 300 000 kronor till kvinnans anhöriga.

Den 28-årige boråsaren har erkänt att han knivdödat sin 23-åriga före detta flickvän, men har hela tiden hävdat att det skedde utan uppsåt. Enligt åklagaren handlar det om ett välplanerat mord som bör ge livstids fängelse. I dag meddelade Malmö tingsrätt sin dom – 18 års fängelse.

Mordet skedde den 10 augusti förra året i ex-flickvännens hem i Oxie utanför Malmö. Dagen innan mannen reste med buss från Borås till Malmö köpte han den kniv med vilken han dödade den unga kvinnan med 27 knivhugg.

När mordrättegången inleddes i slutet av januari i år fanns flera anhöriga och vänner till offret på plats och kastade glåpord efter mannen. Till slut beslutade domaren att avbryta förhandlingarna och återuppta dem senare i en säkerhetssal, där åhörarna hålls avskilda från parterna med en glasvägg.

TT/Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM