”Känner både lycka och varm tacksamhet”

1 av 32
Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill.
NYHETER

Alla är överlyckliga över nytillskottet i familjen.

– Inte minst Estelle är väldigt nyfiken på sin nya kusin, säger kronprinsessparet i ett officiellt uttalande.

Prins Carl Philip fick i morse beskedet om att han blivit morbror igen.

– Det är jättekul, säger han till Expressen.

I morse föddes den nya medlemmen i kungafamiljen.

– Vi känner i dag både lycka och varm tacksamhet och vår glädje är stor. Vi önskar nu att prinsessan Madeleine och Christopher får lugn och ro och kan ta vara på denna unika tid med sin lilla dotter, hälsar kungaparet i ett uttalande på Hovets hemsida.

"Alla är väldigt glada"

Också Maddes syskon, prins Daniel och lilla Estelle skickar hälsningar till andra sida Atlanten.

– Vi är alla väldigt glada över att Madeleine och Christopher har blivit föräldrar. Vi ser fram emot att få träffa den nya lilla familjen och inte minst Estelle är väldigt nyfiken på sin nya kusin. Vi önskar dem stort lycka till!

Under förmiddagen träffade Expressen prins Carl Philip i centrala Stockholm.

Prinsen säger till tidningen att han i nuläget inte har några planer på att åka över till New York och träffa den nyfödda.

– Nej, inte just nu. Men vi får se. Vi är i alla fall jätteglada och så klart stolta, säger han till Expressen.

Han berättar att han fick beskedet tidigt i morse.

– Jag pratade med min syster och har sms:at med Chris. De mår jättebra och är självklart jätteglada, säger Carl Philip till tidningen.

Vill träffa lilltjejen

Han säger att ”allting gått jättebra” och att det är ”jättekul” att bli morbror igen.

– Och så längtar jag efter att få se den lilla tjejen, säger han till tidningen.

Chris O'Neills mamma, fru Eva-Maria O'Neill, säger i ett officiellt uttalande att hon är lycklig över sitt nya barnbarn.

– Och jag ser fram emot att få träffa henne. Jag önskar henne allt gott i livet. Jag vill framföra mina varmaste hälsningar till min son och prinsessan Madeleine och gratulerar dem till deras första barn.

Chris systrar fru Tatjana d'Abo och grevinnan Natasha von Abensperg und Traun är också glada över att ha blivit fastrar till en liten flicka.
– Vi är mycket glada över vårt nya syskonbarn och är lättade över att allt har gått bra. Det är en efterlängtad lekkamrat till alla kusinerna. Vi vet att vår bror och Prinsessan Madeleine kommer bli underbara föräldrar och vi önskar dem allt gott.

Släkten hälsar

Madeleines gudmor, Prinsessan Christina och hennes make Tord Magnusson fick babynyheten tidigt i morse.

– Det glädjande budet fick vi i morse. Det är jättekul. Det var en representant från hovet som ringde oss i morse och meddelade detta ganska tidigt. Det är ganska skojigt att få höra. Skönt när ett barn föds utan problem, säger Tord Magnusson till Aftonbladet.

Marianne Bernadotte, änka till designprinsen Sigvard, fick precis som de andra i familjen babybeskedet tidigt i morse. 

– Jag önskar dem all lycka naturligtvis och hoppas snart få se den lilla babyn. Själv blev jag gammelfarmor, det är inte dåligt det heller. Det var också en liten flicka som min sonson har fått, det blir många flickebarn här. Det är roligt, säger hon till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM