Roligt, befriande och rörande

1 av 32
NYHETER

Fredagen den 21 februari 2014 fick svenska folket äntligen lära känna Christopher O’Neill. När han på pressträffen i New York berättade känslosamt om sin lilla dotter och stoltheten han kände över prinsessan Madeleine rördes väldigt många svenskar. Jag har ofta fått frågan av människor hur Chris är som person och eftersom jag bara mött honom som hastigast en gång så har jag inte kunnat berätta speciellt mycket om honom. Jag har däremot hört av de som känner honom; medlemmar i hans familj, personal på Slottet och några av hans vänner att han är en mycket varm, social och rolig person. Egenskaper som jag tycker tydligt framkom på dagens pressträff.

■ ■ ■

Prins Daniel lyckades beröra de flesta svenskar i sitt kärleksfulla tal till kronprinsessan Victoria på bröllopet 2010 men också när han berättade om prinsessan Estelles födelse för två år sedan då hans känslor var ”all over the place”. Jag tror att de flesta personer som fått sina första barn förstod vad prinsen menade. Daniels svåger, Chris, har aldrig gett en stor intervju till någon av de svenska TV-kanalerna och därför har det varit svårt att få en riktig bild av honom. Det var därför väldigt roligt och befriande men även rörande att se och lyssna på honom när han berättade om stoltheten över sin fru och hur underbar hans lilla dotter var med sina tio fingrar, tio tår, mörka hår och mörka ögon samt att se honom visa upp sin lilla flickas fotavryck på sin ena underarm. Han var under pressträffen väldigt avslappnad och att han var lycklig kunde nog ingen missta sig på.

■ ■ ■

Jag tror att de flesta som har barn kunde känna igen sig i den glädje som Chris visade upp under sin första stora presskonferens. Jag tror också att hans värme och lediga sätt uppskattas av många svenskar. Jag är övertygad om att han och prinsessan Madeleine skulle ha allt att vinna på att börja ge intervjuer och bygga upp en relation med det svenska folket. På det sättet skulle deras popularitet kraftigt öka och speciellt nu med en liten prinsessa som skall växa upp inför en hel nation.  

Roger Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM