Tonåring fick svastika inskuren i ansiktet

Blev skjuten med tre skott och matad med kattbajs av andra tonåringar

NYHETER

De lurade 16 årige Dustyn Jae Murrain  in i ett skjul. Sen sköt de honom och skar in en svastika i hans panna med en kartongkniv.

Tortyrplanen var väl planerad och genomfördes av fyra ungdomar i Oregon tidigare i februari, skriver Los Angeles times.

Det var den tionde februari i år som Dustyn lurades in i ett skjul av den 15-åriga Jenna Montgomery. Där inne väntade hans bödlar, den 15-årige Blue Christian Kalmbach, 17-årige Jess Taylor och en 14-årig pojke.

Väl i skjulet riktade Kalmbach en pistol mot Dustyn och beordrade honom att ta av sig sina kläder. När Dustyn invände slog Kalmach honom i bakhuvudet med en kofot och avfyrade tre skott som träffade Dustyn i bröstet, ljumsken och handen. Därefter karvades en svastika in i Dustyns panna med en kartongkniv.

Lyckades fly

Efter den grova misshandeln krävde Jenna Montgomery och den fjortonårige pojken pengar till en skateboard. Men för att få dem var de tvungen att låta Dustyn gå iväg till en bankomat. Det blev hans chans till flykt och istället för att ta sig till en bankomat sprang han till en verkstad i närheten. Där fick han hjälp av två män som ringde polisen. Enligt en av männen rann blodet nerför Dustyn ansikte och pojken ska ha skakat i hela kroppen efter attacken.

Väl planerat

Enligt Jenna Montgomery planerades övergreppet kvällen innan. I förhör framkommer att Dustyn utöver misshandeln ska ha matats med kattbajs. Jess Taylor medger att han hjälpte till i utformningen av tortyrplanen och att han ska ha hållit i en pistol som en styrkedemonstration.

De tre tonåringar som är 15 år eller äldre ställs nu inför rätta för 20 åtalspunkter, däribland kidnappning, rån och övergrepp. En ungdomsdomstol kommer att avgöra 14-åringens framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM