Barn skadade i krock i Dalarna

NYHETER

Fem personer skadades när en minibuss och en personbil krockade mellan Mora och Vansbro på lördagen. Minibussen fick sladd, kom över på fel sida vägen och krockade så kraftigt att den rullade runt.

Enligt polisen var tre av av de skadade barn – som fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen fick kännedom om händelsen klockan 15.51. Det var på riksväg 26 i höjd med en by som heter Finnäset som olyckan inträffade. Minibussen fick sladd och kom över på fel sida vägen och blev påkörd i sidan av en personbil. Krocken var så kraftig att minbussen rullade runt och tippade över. Sammanlagt färdades tolv personer i de båda bilarna. Samtliga var från Danmark.

Tre var barn

Fem personer bedömdes som allvarligt skadade och fick köras till Falu lassaret och Mora lassaret. De som var svårast skadade kördes till Mora. Tre utav personerna var barn.

– Jag har just fått veta att tillståndet på de som fördes till Mora lasarett bedöms som stabilt och att de förmodligen kan åka hem redan i kväll, säger Johan Wennström som är vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Hur läget är för de som ligger på Falu lassaret vet han inte ännu.

Halt underlag

Polisen kan inte säkerställa orsaken till varför minibussen fick sladd – men tror att det kan bero på det hala underlaget.

– När det är snö på vägen så bildas det hjulspår på vägen. Områden innanför och utanför dessa kan oftast vara hala och hamnar hjulen i dem kan det vara lätt att få sladd, säger Johan Wennström.

Enligt polisen var de danska passagerarna i Sverige för att fira sportlov.

Trafiken är nu öppen som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM