Flicka död vid demonstration i Thailand

1 av 3 | Foto: REUTERS
Minst två dödades och över 40 skadades i nya oroligheter i Thailands huvudstad Bangkok på lördagen, bland de svårast skadade finns en åttaårig flicka.
NYHETER

Våldet fortsätter i Thailand.

Sent på lördagen dödades en liten flicka vid en attack mot regeringskritiska demonstranter.

Över 40 personer skadades.

Minst en person dödades och över 40 skadades vid en attack mot regeringskritiska demonstranter i Thailand på lördagskvällen. Angripare sköt och kastade handgranater mot deltagarna i protestmötet i provinsen Trat i östra Thailand, uppger TT.

Olika uppgifter om ålder

Enligt uppgifter i flera medier som hänvisar till nationella säkerhetsrådet var det en åttaårig flicka som dog. En sköterska vid Trat-sjukhuset säger dock till nyhetsbyrån AP att flickan bara var fem år gammal. Varför uppgiften om flickans ålder skiljer sig åt är oklart, rapporterar AP.

Regeringskritiska demonstranter har i veckor blockerat viktiga trafikplatser i Bangkok med krav på premiärminister Yingluck Shinawatras avgång.

Regeringstrogna demonstrerar

Under söndagen väntas regeringstrogna "rödskjortor" demonstrera över hela Thailand för att visa sitt stöd för premiärministern och hennes bror Thaksin Shinawatra som befinner sig i landsflykt efter anklagelser om korruption.

En representant för regeringen, Tida Tawornseth, sa under lördagen att söndagens demonstrationer ska ses som ett steg i att "återställa demokratin" efter att regeringskritiska demonstranter bojkottat och försökt störa valet i landet i början av februari, rapporterar CNN. 

ARTIKELN HANDLAR OM