Vildsvin misstänks ligga bakom cyklistens död

NYHETER

Mannen hittades svårt skadad vid sin cykel och dog två dygn senare.

Polisen misstänkte först mord – men nu tros mannens hund och ett vildsvin ligga bakom den tragiska händelsen. Det skriver mitti.se.

Händelsen inträffade utanför Dalarö i förra veckan.

Mannen som var i 70-årsåldern hittades av ett vittne intill sin cykel och hade svåra huvud- och kroppsskador.

Två dagar senare avled mannen på sjukhus.

Misstänkte mord

Södertörnspolisen rubricerade till en början händelsen som misstänkt mord då läkare uteslutit att mannens skador hade kunnat uppstå från ett fall med sin cykel.

Men nu pekar allt på att det rör sig om en olycka.

Mannens hund som var kopplad vid styret ska ha fått syn på ett vildsvin vid den vildsvinsåtel som finns intill en brant nedförsbacke vid vägen.

Hunden tros ha dragit mannen

– Vi är hundra procent säkra på att det handlar om en tragisk olycka där hunden som var fastbunden i styret plötsligt dragit i väg nedför backen, säger Södertörnspolisens trafikutredare Lembit Vilidu, till mitti.se.

– När ett vittnena kom fram till platsen stod en vildsvinsgalt i skogsbrynet och dagen innan var det totalt 27-28 vildsvin vid matplatsen. Det är ett antagande, och lite det vi går på, att vildsvin bidragit till olyckan. Att hunden skrämts av dem eller fått korn på dem, reagerat och dragit omkull mannen i en hög hastighet nedför backen, säger Lembit Vilidu till mitti.se.

ARTIKELN HANDLAR OM