Pensionärsliga härjar i Stockholm

NYHETER

De kallas för pensionärsligan. Målet är att lura stockholmare – och lägga upp det på youtube.

Genom att klä ut sig till gamlingar och stegra med permobiler i full fart får de alla att blinka med ögonen – och undra om det de ser verkligen är sant.

Sara Landqvist, 32, var ute och gick med sin dotter vid Nytorget i Stockholm i slutet på februari när hon såg något ovanligt. Framför dem körde en gammal man en permobil i cirklar, när han plötsligt fick fnatt – och började stegra på bakhjulen.

”Bara skrattade”

– Min lilla dotter blev chockad, men jag bara skrattade, säger Sara Landqvist.

Sara hann få upp mobilen och filma den stegrande herren. Filmen visar mannen som åker på en permobil i en väldig hög hastighet för att sedan dra i väg med gasen i bott och börja stegra.

När Sara kom hem la hon upp filmen på Facebook med kommentaren "Sånt här kan man få se under en promenad på Söder"

Klär ut sig till gamla

Sara misstänkte att den gamle mannen egentligen inte var så gammal, men det var först efter hon lagt upp filmen på Facebook som hon fick höra om pensionärsligan – ett gäng som klär ut sig till gamlingar och skojar med stockholmare.

–  Folk skrev i kommentarerna att det var pensionärsligan, sedan kontaktade även personen som körde permobilen mig, säger hon.

Pensionärsligan har gjort liknande trick förut. På deras youtubekanal finns klipp som visar en gammal tomte som kör runt på en permobil i rasande fart. Ett annat klipp visar hur de kör runt inne i en galleria.

Snabb spridning

– Jag tyckte att det var jätteroligt, säger Sara Landqvist.

Saras filmklipp har spridits snabbt via Facebook och i dag har den över 2000 delningar och 25 000 likes.

ARTIKELN HANDLAR OM