Våldsamt rån mot videobutik i Malmö

NYHETER

Två yngre män har sprungit in i en videobutik kring Hermodsdalstorget i Malmö beväpnade med tillhyggen. Inne i butiken misshandlade de personalen – och tvingade med sig en kartong med pengar.

Den misshandlade personen har fått föras till sjukhus med ambulans.

Polisen fick larmet 10.28

De två yngre männen misshandlade personen i kassan och rånade butiken på en summa pengar. Männen la pengarna i en kartong och sprang ut ur butiken och flydde till fots.

Enligt vittnesuppgifter har männen sedan tappat kartongen och delar av pengarna under flykten – men stannat för att plocka upp det.

– Vi känner till summan som blev stulen, men det är inget vi går in på i nuläget, säger Marie Persson, presstalesman på Skånepolisen.

Fick föras till sjukhus

Kassabiträdet blev så allvarligt skadad att personen var tvungen att föras till sjukhus i ambulans. Enligt Kvällsposten blödde personen kraftigt från huvudet.

Just nu befinner sig många poliser i området, där de samlar in vittnesuppgifter och söker efter rånarna. Polisen har även inlett en teknisk utredning av brottsplatsen. En patrull har skickats till sjukhuset för att höra den misshandlade personen på detaljer.

Texten uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM