En saga med ett lyckligt slut

1 av 5 | Foto: Disney
Toby och Dumbo.
NYHETER

Det här är ingen hård nyhet.

Men fortsätt läs om du vill bli varm i hjärtat.

En Disneysaga med ett lyckligt slut.

Det var en gång en flicka som hette Brooklyn Andrews.

Hon var tre år gammal när hennes pappa blev stationerad ett år i Irak.

Innan han lämnade landet åkte han till affären och köpte nallar till sina tre barn.

Brooklyns nalle, Toby, var av den sorten där man kunde spela in ett meddelande, och när man tryckte på tassen spelades det upp.

I ett års tid, när hennes pappa var borta, lyssnade flickan på meddelandet varje kväll.

"Brooklyn, pappa älskar dig".

Dog i hjärtinfarkt

När flickan var fyra återvände hennes pappa från Irak. Nallen fortsatte att vara en älskad ägodel, även om hon numera kunde höra pappans röst även i verkligheten.

Men två år senare avled Tony Andrews hastigt i en hjärtinfarkt. Brooklyn var sex år gammal och fick återigen trycka på sin nalle för att höra sin pappas röst.

Sedan dess har nallen Toby fortsatt att bedyra pappa Tonys kärlek, kväll efter kväll.

Nu har Brooklyn fyllt 14 och tillsammans med sin mamma och sina två syskon åkte hon till Walt Disney World för att delta i ett fem kilometer långt välgörenhetslopp.

"Helt förstörd"

När familjen återvände hem efter resan upptäckte de att Toby var försvunnen.

– Brooklyn sa "Var är Toby?!" Hon var helt förstörd, säger Marsha Andrews till tidningen People.

Brooklyns mamma kastade sig på telefonen men personalen på både Disney World och Disneyhotellet kom med negativa besked. Marsha Andrews skrev då på Facebook och bad om hjälp.

"En väldigt speciell björn (Toby) är försvunnen!" började meddelandet.

Spreds som en löpeld

Mammans desperata efterlysning spred sig som en löpeld. 7320 människor delade efterlysningen på Facebook. Glada turister letade på Disney World. Bönegrupper bad för nallens återkomst.

– Vi är helt chockade över hur mycket människor har brytt sig, säger Marsha Andrews.

Till sist såg chefen för Disneyhotellet, Sonya Deese-Byrnes, efterlysningen och gick själv till stugan där familjen bott för att leta.

Hon träffade då en städerska som berättade att hon hittat en nalle men inte hunnit lämna den till hittegodsavdelningen, utan att den väntade i det lokala stugkontoret.

"Hoppade av glädje"

Tillsammans gick de till kontoret.

– Vi tryckte på tassen, hörde meddelandet och förstod att det var rätt nalle, säger Sonya Deese-Byrnes i Disneys egen blogg.

Innan personalen skickade tillbaka Toby beslöt de sig för att ge familjen en överraskning. Toby fick en heldag på Walt Disney World, där han fick hänga med Dumbo, Nalle Puh och Tigger. När björnen skickades till hemmet i Alabama låg ett fotoalbum som dokumenterat dagen bredvid.

– Brooklyn hoppade upp och ned av glädje när hon fick tillbaka honom. Och hon älskade bilderna, säger hennes mamma till People.

Snipp, snapp, snut.

ARTIKELN HANDLAR OM