Minst 15 döda i busskrasch

1 av 2 | Foto: AP
NYHETER

Tretton barn och två lärare omkom när en skolbuss i östra Thailand krockade med en lastbil.

Över 30 personer skadades.

Enligt AP var bussen med skolflickorna från staden Nakhon Ratchasima på väg till en strandutflykt i Pattaya på fredagsmorgonen, lokal tid.
Den dubbeldäckade bussen de färdades i körde nerför en backe när föraren av oklar anledning förlorade kontrollen över den och körde rakt in i en långtradare som körde framför.

”Fel på bromsarna”

Bussen snurrade runt och hamnade i diket. Bilder från olyckplatsen visar hur rutorna krossats på båda våningarna i bussen.

Efter olyckan försvann föraren från platsen och polisen letar nu efter honom för att få några svar om hur olyckan gick till. Polisen har inlett en utredning för att fastställa om det var fel på bussen eller om föraren somnat vid ratten.

– Vi misstänker att det kan ha varit ett problem med bromsarna, för bussen ser ut att vara rätt gammal, säger Anukarn Thammavijarn, vid polisen till AP.

Vanligt förekommande

Ytterligare en buss, med pojkar från samma skola, körde efter den olycksdrabbade bussen. Men denna buss var inte inblandad i olyckan.

Trafikolyckor är vanligt förekommande i Thailand,  säkerhetsstandarderna är låga och vägreglerna sällan efterföljs. Förra året omkom mer än 8 600 personer i trafikolyckor på de thailändska vägarna, rapporterar AP.

ARTIKELN HANDLAR OM