Fångade en “äkta” Chupacabra

Sensationell fångst i Texas

1 av 9
NYHETER

Sydamerikas mytiska djur Chupacabra kan sitta i en bur i Texas. Djuret är en sensation, om det är äkta. Men experter är skeptiska. Vad tror du det är för djur?

Djupt i skogen i södra Texas vet man aldrig vad som kan lura i träden. I Ratcliffe, en liten stad i södra Texas, så är invånarna säkra att de hittat den mytologiska Chupacabra spritt levande. Jackie Stock säger till Kavu News att hennes man fångade djuret i söndags.

– Han ropade att jag skulle titta och jag sa: det ser ut som en liten chupacabra, säger Jackie Stock och pekar mot trädet.

Förbryllande läte

Med dess hårlösa kropp, stora klor, många tänder och “skrämmande” läte så kan djuret passa in på Chupakabra. Grannen Arlen Parma är säker.

– Jag har jagat tvättbjörn i 20 år med hundar, och jag har aldrig sett något liknande, säger han och menar att djurets läte förbryllar honom.

– Tvättbjörnar låter inte så, inte pungdjur heller. Vad gör det det ljudet? Jag antar att en chupacabra gör det. Jag vet inte.

Men biologen Brent Ortego gör tydligt för Kavu News att det inte är en ny art vi ser.

– Djuret i buren är som jag ser det något form av ett litet hunddjur, säger Brent Ortego.

Har antagligen skabb

Han menar att djuret kan vara en prärievarg, en hund eller till och med en räv. Han säger att djuret antagligen har skabb, vilket fått den att tappa pälsen. Han är skeptisk till att det är Chupacabra och säger att det aldrig kommit några klara bevis för legenden.

Chupacabra eller inte, just nu bor den lille krabaten hos familjen Stock. På en diet med kattmat och majs. Åtminstone tills någon kan ta reda på vad djuret verkligen är.

FAKTA

Mytiska djur

Chupacabra

Litet djur som framförallt ska ge sig på boskap, speciellt getter. Betyder grovt översatt “getsugare”. Blev känd 1992 genom puertoricanska tidningar. Fått legendarisk status i främst Mexiko och Puerto Rico.

Storsjöodjuret

Odjur som ska hålla till i Storsjön i Jämtland. Talrika observationer har gjorts från 1800-talet och framåt, främst sommartid. Förklarats vara simmande sjöfåglar, nån okänd sälart eller optiska effekter.

Loch Ness-odjuret

Monstret “Nessie” ska bo i sjön Loch Ness i Skottland. Sågs första gången 1933 och flera fotografier har tagits. Som dock visat sig vara fejk i efterhand.

Yeti (Snömannen)

Ska vandra runt i Himalaya och fynd av fotspår, hår och exkrementer samt ögonvittnen ska vara bevis för dess existens. Fotspåren tros dock vara björnspår som misstagits för en stor mänsklig fot.

Bigfoot

Människolik gestalt i nordvästra USA. Ska vara mellan 2-4 meter lång, hårig och illaluktande. Från början en sägen från amerikansk urbefolkning. Första bilden av spår togs 1811.

(Källa: National- encyklopedin/CNN)