Sture Bergwalls första intervju i frihet

NYHETER

Under fredagskvällen intervjuades Sture Bergwall för första gången efter frigivningen.

Den 19 mars blev Sture Bergwall frisläppt efter 20 år på Säters sjukhus. På journalistkonferenen Skup i Tönsberg i Norge intervjuades han under fredagskvällen för första gången sedan frisläppandet.

– Jag är en fri man nu och det känns naturligtvis bra, men jag är inte helt fri. Jag blir övervakad, sade Sture Bergwall, som rest till Norge tillsammans med sin bror, Sten-Owe Bergwall, som också deltog i samtalet.

Intervjun leddes av den norske kommunikationsdirektören Svein Tore Bergestuen. Frågorna handlade dels om hur Sture Bergwall under årens lopp manipulerat sin omgivning, dels om vad han ska göra nu när han blivit fri.

– Nu ska jag skriva min historia. Jag ska berätta om åren på Säter och terapin. Jag behöver inte bevisa något men jag behöver berätta, jag tror att det är viktigt.

FAKTA

Sture Bergwall

Sture Bergwall erkände under 1990-talet ett trettiotal mord som skulle ha begåtts i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Han dömdes för åtta av dem. Sedan juni förra året är han frikänd från samtliga mord. Han har dock lagförts för andra grova våldsbrott.

ARTIKELN HANDLAR OM