Flygjätte twittrade porr

1 av 4 | Foto: AP
NYHETER

US Airways stod i går för en riktig skandal på twitter.

En kvinna twittrade att hon var besviken på flygföretaget på grund av en försening.

US Airways svarade med en bild – på en kvinna som för upp ett flygplan i sitt könsorgan.

I går klockan ett på eftermiddagen lokal tid twittrade Ell Rafter till flygjätten US Airways:

”Besviken på flight 1787 som fick stå still på marken i en hel timme efter att planet var lastat till övervikt. Allting ledde till en timmes försening...”

Till en början tog US Airways kritiken bra, och svarade på sitt officiella twitterkonto: ”Vi tycker inte heller om förseningar, och vi ber om ursäkt att just ditt flyg drabbades”.

Ell Rafter replikerade att hon inte trodde att företaget brydde sig om hennes klagomål.

Då spårade händelsen totalt.

Länkade till porr

”Vi välkomnar feedback Elle och om din resa är avklarad kan du skriva in ditt klagomål här så kan vi följa upp ärendet”, svarade flygjätten men länkade till en porrbild på en kvinna som för upp ett plastflygplan i sitt könsorgan.

Flygjättens skandalösa tweet fick genast snabb spridning och fick över 600 retweets på bara några minuter.

Flera personer kommenterade även under inlägget:

”Jag skulle hata att sitta på PR-avdelningen för US Airways just nu”, skrev en användare.

Bad om ursäkt

En annan användare twittrade att hon inte ens kunde titta på bilden, för den var så osmaklig.

US Airways gick fort ut och tog bort bilden från deras twitterkonto. De bekräftade dock att bilden hade twittrats ut och bad om ursäkt.

”Vi är hemskt ledsna över misstaget som tidigare gjordes i dag och vi tittar just nu över åtgärder för att se till att detta aldrig händer igen”, sa en talesperson för flygjätten i ett pressmeddelande, enligt CNN.

FAKTA

Twitter-missarna som företagen helst vill glömma

En anställd på London Luton Airport bestämde sig för att skämta och twittrade ut den här bilden på ett kraschat plan och skrev "Eftersom vi är en så bra flygplats, ser vi till att det här aldrig händer".

Det kom senare fram att planet på bilden var det som kraschade i Chicago 2005, och dödade en 6-årig flicka.

Amerikanska jätteföretaget Home depot skickade ut den här rasistiska bilden för två år sedan och skrev "Vilken trummis skiljer ut sig?"

Företaget tog snabbt bort bilden och bad om ursäkt.

Mobilföretaget Nokia blev arga över att så många kunder köpte mobiler från Apple och Samsung i stället. Tillslut, i november 2013, fick de nog och twittrade det här.

Pepsi skapade en märklig reklam under 2013. De twittrade ut den här bilden: en voodoodocka föreställande fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, placerad på en tågräls. Portugisiska fans rasade och Pepsi var tvungen att lägga ner reklamen.

Amerikanska klädföretaget GAP gjorde bort sig i oktober 2012. Precis när orkanen Sandy var på in gång, passade företaget på att uppmana sina kunder att köpa rejält med kläder, så att de har i sparkapital inför en stundande katastrof.

Flera amerikaner rasade mot GAP:s fräckhet och företaget tog senare bort tweeten.

För att se mer twittermissar – titta här!