Här är de anhållna i Norrköpingsmorden

NYHETER

Åklagaren begär nu att de fem anhållna som är inblandade i morden i Norrköping ska få offentliga försvarare.

Senast på fredag måste de begäras häktade.

– Min klient nekar till brott, han är oskyldig, säger advokat Thomas Bodström, om den 35-årige man han företräder.

De misstänkta bor i olika delar av landet, de flesta i Norrköping.

Fyra är bröder i den ena stridande släkten:
 

27 år, Norrköping, misstänkt för medhjälp till mord.

Förekommer under ett avsnitt i belastningsregistret. Hastighetsöverträdelse 2010. Körde 119 på 110-väg och fick 1500 kronor i böter.

– Han nekar till brottsrubriceringen medhjälp till mord. Han menar att han inte gjort något brottsligt alls, säger advokaten Mikael Abrahamsson.

 33, år, Norrköping, misstänkt för medhjälp till mord.

Förekommer under två avsnitt i belastningsregistret. Dömd 2008 för olaga hot, utpressning och försök till utpressning till åtta månaders fängelse. Dömd 2005 för misshandel till sex månaders fängelse.

33-åringens advokat Birger Edelberg vill inte på något sätt kommentera hans klients inställning till brottsrubriceringen.

– Jag kan inte säga någonting över huvud taget, säger han.

35 år, Norrköping. Misstänkt för mord.

Förekommer under 14 avsnitt i belastningsregistret.

Dömd 2007 för misshandel och försök till utpressning och straffet blev fyra månaders fängelse. Dessförinnan dömd 2005 för förgripelse mot tjänsteman, till 40 dagsböter. Han hade enligt domen spottat på en parkeringsvakt som lappat hans bil. Övriga avsnitt gäller trafikförseelser samt tre besöksförbud. Har arbetat som entrévärd på krogar. Ska enligt källor ha haft tillgång till skjutvapen.

35-åringen har begärt Thomas Bodström som sin advokat. Bodström har pratat med sin klient under onsdagen, och säger att 35-åringen nekar till brott.

– Han nekar till alla brott. Han är oskyldig. Mer kan jag inte säga, säger han.

40 år, adress i Linköping och Södertälje. Misstänkt för mord.

19 avsnitt i belastningsregistret. Dömd bland annat 2010 för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Påföljden blev 60 dagsböter a´130 kronor. Dömd 2006 för vapenbrott till 50 dagsböter a 30 kronor. Dömd 2004 för misshandel och olaga hot och straffet den gången blev villkorlig dom med samhällstjänst, 75 timmar. Om fängelse valts hade det blivit två månader. Dömd även 1998 för misshandel och vållande till kroppsskada till fyra månaders fängelse. Övriga avsnitt gäller trafikförseelser, senast 2012 då han körde mot rött. Utpekas av källor som en av de mest drivande i bråket.
 

Från den andra släkten är en person misstänkt.

Man, 20 år, Norrköping. Misstänkt för försök till mord.

Förekommer inte i belastningsregistret.

Son till en av de döda. Greps på sjukhuset.

Hans advokat, Jonas Granfelt, berättar att 20-åringen förhörts under onsdagen.

– Han förnekar att han har begått något brott i det här fallet. Han säger att han är oskyldig. I övrigt har han svarat på alla frågor som polisen ställt till honom, säger Jonas Granfelt.

Fotnot: Aftonbladet har sökt 40-åringens advokat.