Praktikanten erkänner 16 sexbrott mot barn

1 av 8
NYHETER

Den 21-årige misstänkte dagispedofilen har erkänt sexbrott mot åtta barn under dagens omhäktningsförhandling i Kalmar polishus, skriver Dagens Nyheter.

Totalt rör det sig om 16 övergrepp.

Han erkänner samtliga 16 brottsrubriceringar om övergrepp mot barn han är anklagad för, men anser inte att de är grova.

Mannen omhäktades i dag vid häktningsförhandlingen i Kalmar polishus.

Totalt har polisen fått in tolv anmälningar om grova våldtäkter och grova sexuella övergrepp mot barn. Tio av fallen har inträffat på den förskola i Kalmar län där 21-åringen praktiserade. Två av barnen har ingen koppling till förskolan. I något av fallen rör det sig om flera misstänkta brott mot ett barn, grov våldtäkt, grovt sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande.

Häktas för 16 fall

Åklagaren Linda Caneus har begärt att mannen ska häktas för ytterligare fyra veckor. Den 21-årige mannen medgav till häktning i ytterligare två veckor. Men tingsrätten förordnade fyra veckor, fram till att åtal ska väckas den 20 maj.
I dagens häktningsförhandling häktades 21-åringen för sju fall av grov våldtäkt mot barn, sex fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och tre fall av sexuellt ofredande mot åtta barn.

Polis och åklagare jobbar med ytterligare fyra polisanmälningar – två som rör barn på förskolan och två anmälningar som rör barn utanför förskolan. Men dessa brott avhandlades inte under dagens häktningsförhandling, skriver Barometern.

Texten uppdateras