Släkten oroar sig för hämnd

1 av 13
NYHETER

Fyra bröder sitter anhållna misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Norrköping i måndags kväll.

Nu är deras släkt orolig för hämnd.

– Ingen har sagt att vår familj faktiskt blev attackerad i sitt hem, säger en nära anhörig till bröderna.

Versionerna om vad som inträffade i stadsdelen Hageby i Norrköping på måndagskvällen går isär. Aftonbladet talade på onsdagsförmiddagen med en släkting till de fyra bröderna; två är anhållna misstänkta för mord och två för medhjälp till mord.

– De två anhållna bröderna är själva skadade. De vårdas på sjukhus efter operation, berättar släktingen.

Konflikten mellan de två släkterna bottnar i en skilsmässa och tvisten som följde på den. Den skruvades upp under ett kyrkobesök på söndagen då de fyra bröderna, enligt deras släkt, ska ha blivit verbalt angripna av de nu döda männen och deras anhöriga.

– Det började med en dispyt före kyrkobesöket och utvecklade sig till ett slagsmål efteråt, och det var den andra släkten som började.

Vädjade till sönerna

Kulmen nåddes på måndagskvällen, enligt de misstänktas version, när den andra sidan ringde bröderna och ville göra upp. Samtliga fyra bröder var hemma hos sina föräldrar för att fira påsk. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska deras mor vädjat till sina söner att inte möta den andra släkten för att undvika bråk.

– Men då ringde de igen och hotade att de ska komma hem till deras föräldrar, vilket de gjorde. De kom i flera bilar och attackerade dem i deras föräldrahem, säger brödernas släkting.

Även boende i området som Aftonbladet har pratat med berättar att det ska ha kommit ett flertal bilar med män till platsen.

– Jag såg min granne bli attackerad och slagen av en grupp män, berättar en man som bor i samma radhuslänga.

Slagsmål bröt ut

När bilarna anlände till Hageby på söndagskvällen ska, enligt en nära släkting till de fyra bröderna, en man ha gått ur och skrikit "Nu ska jag visa er vem som är man. Jag ska döda er".

I slagsmålet som utbröt efteråt dödades två av männen som kom i bilarna.

De anhållna brödernas anhöriga hävdar att ingen av bröderna var beväpnade.

– Det är den information vi har fått. De var hemma hos sina föräldrar. Varför skulle de bära vapen? frågar sig släktingen.

En granne i området som blev vittne till tumultet säger dock att alla inblandade i bråket hade någon form av tillhygge.

– Jag såg allt från basebollträn till knivar och järnrör.

Fått flera hot

Nu finns det en oro hos de anhållna brödernas släkt för vad som ska hända härnäst. Enligt familjen har de redan fått flera hot och några anhöriga har av den anledningen gömt sig.

– Vi är förstås rädda, den andra sidan har fortsatt att hota. Det är fruktansvärt allt detta som har hänt, säger släktingen till Aftonbladet.

Aftonbladet söker den andra släkten för kommentar.

Ett målsägandebiträde för de två männens dödsbo har utsetts. Advokaten Kinora Awrohum kommer att besöka männens familjer under morgondagen.

– Jag har varit i kontakt med familjerna och ska träffa dem imorgon. Innan dess kan jag inte lämna några kommentarer, säger hon.

Målsägandebiträdet framlägger under en rättegång skadeståndsanspråk för dödsboet.

Har gjort beslag

Polisen i Norrköping uppger att utredningsarbetet går framåt och att man har gjort beslag. Men vad för typ av beslag man gjort, om det gäller vapen, vill man inte gå in på.

– Jag vill inte kommentera någonting om beslag, säger polisens utredningsledare Anders Selevik.