Nytt spår i sökandet efter Madeleine McCann

1 av 4 | Foto: AP/Privat
Madeleine McCann försvann under en semesterresa.
NYHETER

Brittisk polis undersöker fem fall av pedofili i portugisiska Algarve.

Fallen kan vara kopplade till Madeleine McCanns försvinnande.

Uppgifterna om övergreppen har tidigare varit okända.

Scotland Yard undersöker fem fall av sexuella övergrepp mot unga brittiska flickor. Överfallen ska ha utförts av en gärningsman som brutit sig in i hus i portugisiska Algarve.

I ett av fallen överfölls en 10-årig flicka i Praia da Luz, samma område där Madeleine McCann försvann två år senare.

De fem nya fallen läggs till de tolv som polisen tidigare känt till. Vid alla tillfällena slog en manlig förövare till mot hus som brittiska familjer bodde i under sina semestrar.

”Intressant fall”

De nya uppgifterna kommer efter en vädjan från Scotland Yard om att spåra den okända gärningsmannen. Mer än 500 personer hörde av sig med ny information.

– Vi har nu ytterligare fem sexuella övergrepp och ett fall där gärningsmannen misslyckades. Inget av fallen var känt innan vi vädjade om hjälp, säger polisinspektören Andy Redwood, till Sky News.

Han menar att fallet i Praia da Luz är särskilt intressant.

– Faktumet att vi har ett överfall i hjärtat av Praia da Luz, väldigt nära där en tidigare incident rapporterats, betyder att vi är mer intresserade av det, säger Redwood.

Sågs föra bort henne

I fyra av de nya fallen överfölls fem flickor när de låg i sina sängar. De var vid tillfällena i åldrarna sju till tio år.

Brittisk polis ska nu påbörja utredningsarbete i Portugal, efter en överenskommelse med lokala polismyndigheter. Deras teori är att gärningsmannen har befunnit sig i husen under en längre tid innan han blivit störd av en förälder eller ett barn som vaknat.

Den man som tros ha rövat bort Madeleine McCann sågs samma natt som hon försvann. Mannen matchar signalementet för gärningsmannen i de övriga fallen: solbränd och med kort mörkt, hår.

FAKTA

Madeleine McCann

Den brittiska flickan försvann den 3 maj 2007, från Praia da Luz i Portugal. Madeleine var där med sina föräldrar och var vid tillfället knappt fem år gammal.