Fler hämtade till förhör om dubbelmord

1 av 4
NYHETER

Sammanlagt sju personer har hörts av polisen idag om det misstänkta dubbelmordet i Norrköping.

Polisen utesluter inte att fler kan gripas efter det stora släktbråket.

Fem män sitter anhållna sedan tidigare.

Under torsdagsförmiddagen frihetsberövades två personer, båda män, av polisen för att förhöras om vad de vet om det storbråk i Hageby i måndags som ledde till att två män, 48 och 44 år gamla, dog.

– Jag vet inte om de är delgivna någon misstanke. Troligtvis hörs de upplysningsvis, sa Thomas Agnevik, presstalesman på Östgötapolisen, då.

Efter förhör måste åklagaren besluta om männen ska släppas eller anhållas.

I ett pressmeddelande som skickades ut under eftermiddagen skrev Östgötapolisen att man också hört ytterligare fem personer, som man inte frihetsberövat, om bråket.

– De kan ha intressanta upplysningar av händelser som vi behöver veta, säger Erik Thulin, informatör vid Östgötapolisen.

Sammanlagt har alltså minst sju personer hörts under torsdagen.

Fem personer sitter sedan tidigare anhållna för dådet. Två av dem är misstänkta för mord, två är misstänkta för medhjälp till mord och en är misstänkt för mordförsök.

Bråk om skilsmässa

Fyra av de anhållna är bröder. Den femte, som är misstänkt för mordförsök, är son till en av de döda männen.

Under morgondagen, senast klockan tolv,

Männen som tillhör två olika släkter har varit involverade i ett bråk som har upprinnelse i en skilsmässa för fyra år sedan.

Skilsmässan rör en av de mordmisstänkta bröderna, en 40-årig man, som nu alltså är misstänkt för att ha mördat sin exfrus släktingar.

Aftonbladet har tidigare kunnat berätta att exfrun polisanmält 40-åringen ett dussin ­gånger sedan skilsmässan för ­fyra år sedan och fram till påskhelgen, bland annat för misshandel och olaga hot.

Redan på påskdagen trappades fejden upp när släkterna möttes i S:ta Maria syrisk-ortodoxa kyrka i Ektorp.

Kan ha filmats

Polisen har uppgett att man fortsätter att förhöra vittnen, anhöriga, brottsoffer och gärningsmän och att bland annat fler husrannsakningar har genomförts.

Man utesluter inte att det kan bli fler gripanden.

Nästa vecka kommer Rättsmedicinalverket med sitt utlåtande om dödsorsaken för de två avlidna männen.

Även om bilden av vad som hände vid det våldsamma bråket i måndags kväll börja klarna önskar man fler vittnesmål – och eventuella filmer från bråket.

– Vi är fortfarande i behov av ytterligare vittnesuppgifter från allmänheten. Delar av händelsen kan ha filmats eller fotograferats och det materialet är vi intresserade av. Vi vill även ha uppgifter om fordon och signalement på personer, säger Erik Thulin, informatör vid polisen i Östergötland.

”En mängd rykten”

Förutom mordutredningen uppger nu polisen att man tänker försöka få till ett möte för att hindra att fler rykten sprids om händelsen. ”Det florerar en mängd rykten just nu om händelserna i Hageby”, skriver polisen i Östergötland i sitt pressmeddelande.
– För att undvika ryktesspridning jobbar vi nu för att få till ett möte med representanter från de berörda församlingarna. I sådana här fall måste man träffas och diskutera direkt med varandra, säger Erik Thulin.

Aftonbladet söker de båda åklagarna i fallet.