”Kaparen” trodde cockpit var toaletten

1 av 4 | Foto: Getty
Mannen utlöste ett kaparlarm när han försökte ta sig in i cockpit.
NYHETER

Piloterna befarade att planet till Bali höll på att kapas och larmade flygplatsen när någon bankade på dörren till förarhytten.

Men australiern Matt Lockleys ärende var något helt annat:

– Han trodde cockpit var toaletten, säger Hery Wiyanto, talesperson vid Balipolisen.

Hela världens medier och nyhetsbyråer skrev i går om ett kapningsförsök ombord på ett Virginblue-plan som var på väg från Australien till Bali.

Men det visade sig att det var en till synes berusad passagerare, australiern Matt Lockley, 28, som försökt ta sig in i piloternas förarhytt.

När planet landat på Denpasars flygplats i Bali greps Lockley av polis.

”Trodde det var toaletten”

I förhör har det framkommit att mannen inte haft för avsikt att störa piloterna. 

– Han trodde cockpit var toaletten. Han trodde att han bankade på toalettdörren, säger säger Hery Wiyanto, talesperson vid Balipolisen enligt Daily Mail.

Under gårdagen skrev medier om att Matt Lockley varit berusad under flygresan.

Det är inte känt om Matt Lockley druckit alkohol innan flygresan, men ska enligt Daily Mail ha sköljt ner flera värktabletter med Coca-Cola innan han klev på planet. Och tidningen skriver vidare att han druckit alkohol under resan från Australien. Under resans gång fick Lockley byta säte till den bakre delen av planet. Och enligt Balipolisen ska han ha sovit under det mesta av tiden.

Lider av depression

När han vaknade ville han ha mediciner som fanns i hans väska, enligt polisen ska han då ha haft hallucinationer och trott att någon förföljde honom. En flygvärdinna ombord har berättat att han verkade paranoid. I polisförhören har han uppgett att han lider av en depression till följd av familjeproblem.

I nuläget finns inga beslut om att delge honom misstanke om brott, men enligt källor till Daily Mail är det troligt att han kommer att anklagas för att ha orsakat tumult ombord.