Kerry och Lavrov diskuterade kidnappade svensken

NYHETER

■ ■ Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov sade till sin amerikanske kollega John Kerry på lördagen att Ukraina måste upphöra med militära operationer i de sydöstra regionerna som ett led i att dämpa krisen.

I ett telefonsamtal uppmanade Lavrov den amerikanske utrikesministern att utöva sitt inflytande för att säkra frigivningen av vad det ryska utrikesdepartementet kallar "ledare för proteströrelsen".

Diskuterade observatörerna

Kerry och Lavrov ska ha diskuterat hur situationen med de tillfångatagna militärobservatörerna från OSSE ska lösas. Enligt departementet har "de offentliga strukturer" som kontrollerar delar av sydöstra Ukraina inte blivit ordentligt informerade om observatörernas planer att resa dit.

"Ryssar ska få vad de förtjänar"

Ukrainas tjänstgörande försvarsminister Myhajlo Koval säger att ukrainsk militär kommer att strida om Ryssland skickar in styrkor under förevändningen att de är på fredsbevarande uppdrag.

– Om de kommer, får de vad de förtjänar, vi kommer att genomföra stridsoperationer, säger Koval till ryska nyhetsbyrån Interfax.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM