’Kvinnan grät, det var otäckt’

Foto: Tord Westlund
Gävlepolisens tekniker säkrade spår i bostadsormådet varifrån 25-åringen rövades bort
NYHETER

Den 25-åriga kvinnan blev bortrövad av exsambon och hans kumpaner.

– Kvinnan skrek och grät när de tog henne till en väntande bil, det var otäckt, säger ett vittne i bostadsområdet.

25-åringens mamma larmade polisen som kunde gripa tre män och en kvinna på två platser längs E4:an under lördagskvällen.

Den 25-åriga kvinnan kunde tas om hand av polis, chockad men fysiskt oskadd.

De fyra gripna har anhållits misstänkta för människorov och hemfridsbrott. En av de fyra gripna är enligt uppgifter till Aftonbladet 25-åringens tidigare sambo.

– Jag kan bara säga att det finns en relation mellan de fyra anhållna och kvinnan, säger Kennet Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid Gävleborgspolisen.

Fördes med våld in i bil

Samtliga inblandade förhörs under söndagen. Polisens tekniker har säkrat spår i bostadsområdet där 25-åringen bodde och även undersökt bilen som hon fraktats bort i.

Det var vid 19-tiden i lördags som fyra personer tog sig in i en lägenhet i utkanten av Söderhamn. I lägenheten fanns 25-åringen tillsammans med sin mamma.

25-åringen fördes med våld ut till en bil som stod parkerad ett 50-tal meter från bostaden.

Polisen larmades och ett stor polispådrag sökte efter bilen.

Sågs av polis

En polispatrull såg bilen när den körde ut från rastplatsen i Hagsta mellan Söderhamn och Gävle och lyckades stoppa den kort därefter. I bilen fanns en kvinna och en man som greps.

25-åringen fanns inte i bilen. Hon hittades senare på rastplatsen i Hagsta. Chockad men fysisk oskadd. Inne på restaurangen fanns två misstänkta män som också greps.

De tre männen och den misstänkta kvinnan i åldrarna 25-40 år - anhölls på lördagskvällen av jouråklagare.

– Det hålls förhör med de inblandade, men motivet till människorovet är inte helt klart. Det ligger av allt att döma någon form av osämja bakom, säger Kennet Andersson