Flera döda efter tornador i USA

1 av 2
NYHETER

Ett tiotal personer har dött i ett amerikanskt extremväder, uppger nyhetsbyrån AFP.

Kraftiga tornador tog mark i flera delstater på söndagen och orsakade omfattande förödelse i ett antal mindre städer.

Meteorologen Sean Morris beskrev hur ett extremt stormsystem orsakade en tornado över centrala Arkansas, norr om delstatens huvudstad Little Rock, uppger CNN.

Omfattande förstörelse

Minst tolv personer har dött till följd av en tornados framfart i Arkansas, uppger Matt DeCample talesperson för Arkansas guvernör, enligt nyhetsbyrån AP. Räddningsarbetare och volontärer ska ha gått dörr till dörr för att söka efter tornadons offer.

I Mayflower, också i Arkansas, skadades flera personer och den materiella förödelsen är omfattande, enligt Matt De Cample.

Liknande rapporter om förödelse kom från flera andra håll i Arkansas.

Den lilla staden Quapaw, nära Oklahomas gräns till Kansas och Missouri. Halva staden, med cirka 900 invånare, uppges ha fått omfattande skador.

Fler delstater berörda

Tornador berörde också Nebraska, Iowa, Missouri och Kansas.

Ett tjugotal personer skadades och en person har dött, men det är ännu oklart om dödsfallet är relaterat till extremvädret.

En stormjägare har med hjälp av en drönare filmat den enorma förödelsen i staden Mayflower och omgivande trafiker i Arkansas, skriver TT.

På videon, som visades i lokala tv-kanalen KATV, syns bostadshus och andra byggnader som jämnats med marken där tornadon dragit fram. Ett stort antal ambulanser samt polisbilar och räddningstjänst syns med påslagna sirener i området, där spillror från byggnader och annan bråte hindrar trafiken.