Facebookade bakom ratten – sekunder senare var hon död

1 av 2
Courtneys Facebookmeddelande.
NYHETER

En ung kvinna körde bil till jobbet. Samtidigt uppdaterade hon sin status på Facebook.

Sekunder senare körde hon in i en lastbil och dog.

Färden till jobbet fick ett tragiskt slut för 32-åriga Courtney Sanford. Det var på morgonen i torsdags som hon kom över på fel sida av vägens mittstreck och frontalkrockade med en lastbil.

Efter samtal med hennes familj och vänner upptäckte polisens utredare att hon hade skrivit inlägg på Facebook bara sekunder innan olyckan.

Ett inlägg om en sång av artisten Pharell Williams med texten "Låten Happy gör mig GLAD!" lades upp klockan 8.33. Larmet inkom 8:34.

– På bara några sekunder var ett liv över bara så att hon kunde meddela några vänner att hon var glad, säger Chris Weisner från polisen i High Point i den amerikanska delstaten North Carolina till tv-kanalen Fox 8.

Tog selfies bakom ratten

Utredarna tittade vidare på hennes statusuppdateringar och upptäckte att hon även hade lagt upp bilder på sig själv medan hon körde bilen.

– Så tråkigt som det är, det är en grym påminnelse för alla, det gäller bara att vara uppmärksam när du är i bilen, säger Weisner.

Kollisionen fick lastbilen att åka av vägen och in i ett träd. Föraren klarade sig dock oskadd. Courtney Sanfords bil hamnade i diket och började brinna.

Hon hade använt bilbältet men enligt polisens utredare inte på rätt sätt.