Knarkpizza på menyn

NYHETER

På en pizzeria i Kanada är det inte bara maten som blir bakad.

På menyn finns en specialare – som innehåller cannabis.

Foto: Thinkstock
En vanlig pizza.

På Mega ILL cafe i Vancouver kan de matgäster som är över 18 år och har ett medicinskt marijuana-kort få en mättnadskänsla utöver det vanliga. Där säljs en pizza som toppats med cannabisolja.

– Det finns redan rökrum på andra ställen i stan. Så jag tänkte, varför inte kombinera det med pizza? säger ägaren Mark Klokeid till tidningen Vancouver Sun.

Mark Klokeid är canceröverlevare och använder själv medicinsk marijuana, som är tillåtet i Kanada.

– Jag behöver det regelbundet och fortsätter att få anti-cancerförmåner. Jag behöver inte någon annan smärtlindring, säger han.

För att få den extra ingrediensen betalar man ungefär 65 kronor extra. Pizzan säljs under namnet "medicinerad pizza". Mellan 50 och 100 pizzor går åt under en dag.

– Jag har problem med ryggen och kan inte sova utan att bli infunderad. Jag äter en pizza en gång i veckan för att vara säker på att kunna sova, säger restauranggästen Ryan Holden till tv-kanalen CBC News.

Kan bli olagligt

Han berättar att restaurangen, som öppnade i december, siktar på att vara ett ställe dit personer som honom själv kan komma för att röka sin marijuana samtidigt som de äter en hälsosam måltid.

Han säger att pizzatillbehören är mestadels odlade lokalt och biodynamiskt medan degen är bakad på fullkorn och mjöl från havre.

Men restaurangens cannabispizza kan redan vara hotad. Nya regler kring användandet av medicinsk marijuana kan komma att göra det olagligt.

Men tills dess finns pizzan kvar på menyn.

ARTIKELN HANDLAR OM