Sexbrottshärva mot barn växer

Foto: Jerker Ivarsson
21-åringen misstänks för flera övergrepp.
NYHETER

Utredningen om misstänkta sexövergrepp på en förskola i Högsby kommun växer – nu har ytterligare två anmälningar upprättats mot den häktade 21-åringen.

De två anmälningarna rubriceras som grovt sexuellt övergrepp mot barn och återigen handlar det om barn på den förskola där 21-åringen hade praktikplats.

"Just de här anmälningarna har upprättats efter bland annat de förhör som hållits med 21-åringen. Som vi sagt tidigare så medverkar han och pratar med oss", säger åklagare Linda Caneus i ett pressmeddelande från polisen i Kalmar län.

Totalt finns nu 15 polisanmälningar mot 21-åringen, som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grova våldtäkter mot barn och grova sexuella övergrepp mot barn. Två anmälningar rör barn utanför förskolan medan övriga 13 anmälningar gäller barn på dagiset, två till sex år gamla.

Claus Kempe, informationschef i Högsby kommun, fanns det inga indikationer om brister på förskolan innan anmälningarna mot 21-åringen.

– Vi har inte fått några sådana signaler. Det här handlar om en enskild individ, säger han till Aftonbladet.

Det är med bestörtning som kommunen har bevittnat de nya uppgifterna i fallet, säger han.

– Det är ofattbart att detta har hänt. Man förstår inte.

Enligt Högsby kommun kommer man att göra en tillsyn på förskolan när polisutredningen är avslutad.

– Det är inte så mycket vi kan göra innan polisutredningen är klar. Vi vet ännu inte vad som orsakat det här och hur, var och varför de här övergreppen har ägt rum. Nu måste vi sitta stilla i båten och vänta tills vi får mer information från polisen, säger Claus Kempe.