Attack mot demonstration i Ukraina

1 av 5
NYHETER

Flera personer skadades när proryska separatister anföll en demonstration till stöd för ett sammanhållet Ukraina i staden Donetsk, som för närvarande kontrolleras av separatister, rapporterar Reuters.

Dussintals män klädda i militärkläder och beväpnande med basebollträn tog sig in bland de runt 2 000 demonstranter som samlats.

En Reuters-reporter såg minst fem personer med skador på huvudet, både bland demonstranter och separatister, men skadorna såg inte livshotande ut.

Efter våldet skingrades folkmassan som tidigare hörts ropa "Donetsk är Ukraina!" och vifta ukrainska flaggor.

Under måndagen rådde fortfarande oklarhet om och hur förhandlingar fördes kring frisläppandet av gisslan i Slovjansk. Enligt Ukrainas säkerhetstjänst håller proryska separatister ett 40-tal personer fångna i staden, rapporterade Interfax.

Våldsamheter i östra Ukraina

Gruppen från Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) tillfångatogs i fredags. En av dem, den svenske majoren Thomas Johansson, frigavs av hälsoskäl och är i säkerhet.

Utöver gisslandramat rapporterades fler våldsamma oroligheter i östra Ukraina. Borgmästaren i staden Charkiv, Hennadij Kernes, tidigare anklagad för att stödja separatism, sköts i ryggen när han cyklade och togs allvarligt skadad till sjukhus, enligt AFP.

I den östukrainska staden Kostiantynivka intog separatister polishögkvarteret.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM