Skottlossning i Fedex-kontor i USA – gärningsmannen död

NYHETER

Mannen var beväpnad med ett jaktgevär och kniv och hade ammunition fastspänd på bröstet likt Rambo.

Tidigt på tisdagsmorongen, lokal tid, öppnade han eld mot ett Fedex-kontor i Kennesaw, USA.

Sex personer skadades i attacken – sedan tog skytten sitt eget liv.

Direkt efter skottlossningen spärrade polisen av området och närliggande vägar. En intensiv polisjakt inleddes efter gärningsmannen som började skjuta mot Fedex-kontoret på tisdagsmorgonen klockan 05.45, lokal tid.

En polis på plats sa efter attacken till NBC:s lokala station, WXIA, att en man sprang fram till byggnaden och började skjuta.

Både lindriga och allvarliga skador

Enligt nyhetsbyrån AP hade han både ett jaktgevär och en kniv och hade spänt fast ammunition på bröstet som actionfiguren Rambo i filmerna med samma namn.

Omkring en timme efter skjutningen uppgav polisen till WXIA att gärningsmannen hittats död i ett närliggande område. Mannen ska ha dött av en självförvållad skottskada.

Sjukhuset Wellstar i Kennesaw rapporterar att sex personer fick föras akut till sjukhuset efter skjutningen, med både lindriga och allvarliga skador. En persons tillstånd ska vara kritiskt.

Motivet är oklart

Kontoret har stängts ner och människor som var på väg till kontoret för att jobba har skickats hem av polisen.

Fedex bekräftar att skottlossningen har ägt rum och skriver i ett pressmeddelande:

"Vi är medvetna om situationen. Vårt primära bekymmer är säkerheten och välbefinnandet för våra medarbetare, och andra som berörs. Vi samarbetar med myndigheterna just nu".

Direkt efter skottlossningen befann sig över 50 utryckningsfordon vid kontoret, som ligger i Kennesaw, Georgia vid Cobb County Airport.

Än så länge finns det inga uppgifter om motivet till skjutningen.

Fedex är ett amerikanskt logistikföretag.