”Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att jag får rättvisa”

Domen mot toppmodellen faller i dag

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Farzan tillsammans med Carmen Electra.
NYHETER

På valborgsmässoafton faller domen mot den svenske toppmodellen Farzan Athari i Dubai.

Han dömdes i första instans till livstids fängelse men hoppas nu på en lindrigare dom.

– Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att jag får rättvisa och en ny chans till frihet, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

Det var i januari som 29-årige Farzan Athari dömdes till livstids fängelse för narkotikabrott i Dubai. Han hade då suttit häktad sedan maj 2013. Två av de tre domarna ville döma honom till döden.

Domen överklagades till en högre rättsinstans och den nya rättegången genomfördes för ett par veckor sedan.

I dag onsdag kommer den nya domen.

”Jag har inte sålt droger”

Farzan skriver i ett mejl till Aftonbladet att han hyser vissa förhoppningar om att domen ska ändras. Han är nöjd med hur hans nya advokat Saeed Al Ghailanis skött hans försvar.

– Han började försvaret med att ifrågasätta hur domaren ens kunde ge mig ett livstidsstraff när det endast ges ut till någon som är drogförsäljare. I mitt fall finns det inga pengar eller tal om det, ingen överföring av droger, inga bevis, inga vittnen och jag är ensam i mitt fall, skriver han i mejlet.

Farzan skriver att hans fall är byggt på spekulationer och falska anklagelser.

– Vi är väldigt kritiska mot domen där mina mänskliga rättigheter brutits, regler inte följts och rättvisa inte skett. Jag har inte sålt droger till någon, och jag har inte blivit anklagad för det heller, varken av polisen eller åklagaren. De har anklagat mig för att promotera droger, vilket jag är oskyldig till och som oavsett vad har ett maxstraff på 10 år.

”Svårt att förklara”

29-åringens familj och vänner har sedan flera månader drivit sajten supportfarzan.com där nu nästan 60 000 personer har skrivit på för att modellen ska få en rättsäker prövning av sitt fall.

Farzan skriver att han är nervös inför den nya domen.

– Det är väldigt svårt att förklara hur det känns dessa dagar fram till dess att jag får reda på beslutet. Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att jag får rättvisa och en ny chans till frihet.