Par brutalt rånade i hemmet

1 av 2
NYHETER

Paret hölls som gisslan i sitt egna hem.

Tisdagskvällen blev en skräckupplevelse för mannen och kvinnan när plötsligt två maskerade män bröt sig in i deras villa.

 – De tvingade till sig bankomatkort och pinkoder. Männen är anhållna misstänkta för grovt rån.

Två maskerade män bröt sig vid 23-tiden på tisdagskvällen in i en villa i Laröd, norr om Helsingborg.

Där hotade de och misshandlade ett par som bor i villan. De maskerade männen tvingade till sig bankomatkort och pinkoder för att på så vis kunna tömma deras bankkonton. En av de maskerade rånarna körde sedan iväg för att ta ut pengar medan hans kumpan stannade kvar och höll paret i sitt våld. Rånarna ska också ha tagit diverse hemelektronik och datorer parets villa.

Mannen skadad

Efter rånet lyckades paret själva larma polisen.

 – Vad jag förstår var det en chockartad upplevelse för dem. Kvinnan är rätt fysiskt oskadd och mannen har smärre fysiska skador. Han åkte till sjukhus under natten, säger Richard Glantz, kommunikatör för polisen i nordvästra Skåne.

Tjuvarna krockade

Efter rånet flydde de maskerade männen i personbil. Men de kom inte långt. Mycket tyder på att männen kört i hög hastighet från huset. I en tvär högersväng körde de av vägen och krockade bilen mot ett träd. Polisen fick ett larm om en bilolycka strax efter klockan ett på natten. När patrull kom till platsen kopplade man ihop olyckan med rånet. Två män, 18 och 19 år, greps och anhölls på onsdagsmorgonen misstänkta för grovt rån.