Svenske Tommy Myllymäki vann kock-EM

NYHETER

Tommy Myllymäki och hans lag står som vinnare i 2014 års Bocuse d'Or Europe.

Tvåa kom Kenneth Hanse från Danmark och på tredje plats Norges lag med kocken Örjan Johannessen i spetsen.

– Sveriges chanser är alltid väldigt stora. Vi satsar innerligt allt vad vi har för att det ska gå bra. Vi har en bra kandidat som har tidigare erfarenhet och ett skickligt team, sa kocken Paul Svensson före tävlingen, som avgjordes på torsdagseftermiddagen.

20 kockar tävlade om titeln.

Kom tvåa i VM 2011

På fem timmar skulle de laga en kötträtt och en fiskrätt med förutbestämda huvudråvaror. Eftersom EM i år hålls i Sverige och Stockholm blev det svenska råvaror: sej, ostron och blåmusslor samt unggris från Gotland.

De bäst placerade i kock-EM går vidare till kock-VM 2015. Tommy Myllymäki kom tvåa i VM 2011.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM