Man död efter flygplanskrasch

NYHETER

Ett privatflygplan har störtat mellan Sollebrunn och Nossebro i Västra Götaland.

Piloten, en man i 50-årsåldern, dog i kraschen, enligt polisen.

Vet du mer? Kontakta oss!

Flygplanet lyfte i morse från Backamo flygfält utanför Ljungskile och var på väg mot Ålleberg utanför Falköping. Men planet kom inte fram som planerat.

– Vi fick ett larm klockan 13.45 av en person på Ållebergs flygplats. Det här privatplanet skulle ha varit framme då, säger Daniel Lindblad, pressansvarig på flyg- och sjöräddningscentralen.

Hittades vid 16-tiden

Både polishelikopter och ett privat flygplan sattes in i sökandet efter det försvunna planet. Vid 16-tiden hittade man planet mellan Sollebrunn och Nossebro i Essunga kommun.

– Enligt alla uppgifter vi har fått fram tyder det på att det bara varit en person ombord på det här flygplanet. Med hjälp av bland annat telefonspårning, att man pejlar den här personen som finns ombord, så fick vi en ungefärlig plats. Sedan hade vi hjälp av räddningshelikopter, flygplan och polishelikopter som spanade längs den tänkta rutten, och vid fyratiden hittade man haveriplatsen, säger Lindblad till TT.

Dog i kraschen

Vad som orsakade haveriet är oklart. Enligt räddningstjänsten slog planet, ett sportflygplan av typen Stinson 108, i grantopparna innan det kraschade mot marken, uppger TT.

Polisen uppger att mannens anhöriga är underrättade.

– Piloten avled i den här kraschen. Vi har uppgifter om att han var livlös när räddningsmanskapet kom till platsen, säger Peter Adlersson vid polisen i Västra Götaland.