Pingvin räddas av byxor

Foto: Sea Life/Bournemouth News/REX
Nu kan pingvinungen gå igen - tack vare byxorna.
NYHETER

Föräldrarna till en pingvinunge i Storbritannien råkade sitta på sin sons ben. Resultatet blev att ungens ben spretade åt olika håll.

Nu har han fått en superbehandling – i form av ett par byxor.

Ibland kan ett par elastiska byxor vara den bästa av räddningar – åtminstone för en pingvinunge vid Scarborough Sea Life Sanctuary i Storbritannien.

När pingvinungen föddes spretade hans ben åt olika håll, som en följd av att hans föräldrar hade belastat honom för mycket med sin egen vikt, skriver ABC News.

”Satt på honom lite för tungt”

Lösningen på problemet blev, kanske inte helt väntat, ett par skräddarsydda byxor gjorda av ett tajt, bandageliknande, elastiskt material.

– Det var ett resultat av ett överivrigt föräldraskap av mamman och pappan, Pinky och Kev. De satt på honom lite för tungt, sa taleskvinnan Lyndsey Crawford enligt The Daily Mail.

– De skräddarsydda byxorna tillförde tillräckligt med tryck för att försiktigt trycka ihop hans ben medan han fortsatte att växa. De växer så snabbt att det kan resultera i ett permanent handikapp om man inte behandlar det snabbt, sa hon.

Tillbaka på benen

Pingvinungen vid Scarborough Sea Life Sanctuary har nu behandlats i sex veckor. I behandlingen ingick inte bara användandet av byxorna, utan också att sitta i en grund pool.

Nu är pingvinen tillbaka på benen och vaggar runt som den ska.

– Det må ha varit en vacklande start i livet med hans ben, men vi förväntar oss inga problem med hans vattenvingar, sa Lyndsey Crawford till The Daily Mail.