16-åring död efter t-banebråk

NYHETER

Den 16-årige pojke som i går klämdes mellan ett  tunnelbanetåg och perrongen har dött av sina skador.

Samtidigt har den 33-årige butiksarbetare som först greps för mordförsök nu släppts.

Efter att upptagningar från övervakningskameror granskats har misstankarna mot honom avskrivits.

Strax före klockan 18 på måndagskvällen trillade  den 16-årige pojken och den 33-årige mannen båda ner på spåret vid stationen Hägerstensåsen på tunnelbanans röda linje i södra Stockholm.

Blev bråk

– En man från en butik följde efter en man som var misstänkt för att ha snattat. Det blev bråk på perrongen och de hamnade nere på spåret, sa Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen på måndagskvällen.

När ett tåg sedan rullade in på stationen klämdes pojken mellan perrongen och tåget. I går kväll beskrevs hans tillstånd som livshotande och på tisdagen kom beskedet att han dött till följd av sina skador.

– Det stämmer. Vår pressansvariga, Karin Solberg, har visst gått ut med att han avlidit, säger Mikko Airén, stationsbefäl vid Söderortspolisen i Stockholm.

Kröp in under perrongen

Den 33-årige mannen ska ha lyckats krypa in under perrongen och uppges ha klarat sig med mindre blessyrer.

Efter händelsen inleddes en förundersökning om försök till mord. 33-åringen greps på måndagskvällen men släpptes sedan under natten. På  tisdagen kom sedan beskedet att polisen avskrivit misstankarna mot honom efter att ha granskat videoupptagningar från övervakningskameror.